Met deze dagen vind ik het weer tijd voor gestoofde runderlappen. Deze runderlapjes of draadjesvlees zoals het ook wel wordt genoemd zijn echt superlekker! De tomaten, ui, knoflook en kruiden geven de runderlapjes net even een andere smaak.
Recept is voor 2-3 personen
Tijd: 15 minuten + 3 uur stooftijd
Ingrediënten:
300 gram runderlappen
3 stevige tomaten (liefst vleestomaten)
1 groot ui
2 tenen knoflook
125 milliliter rode wijn
50 gram margarine
1 runderbouillon blokje
2 eetlepels crème fraîche
3 eetlepels Italiaanse kruiden
1 theelepel chilipoeder
peper & zout
Extra nodig:
braadpan
Bereidingswijze:
Snijd met een mesje aan de onderkant van de tomaten een kruisje en leg ze even in heet water. Haal ze er uit en leg ze daarna meteen in koud water. Het velletje laat dan los. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in stukjes.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Bestrooi de runderlappen met peper & zout.
Verhit de boter in een braadpan en bak de runderlappen op matig hoog vuur in zo’n 5 minuten bruin. Bak de ui en de knoflook even mee.
Schenk de wijn en 200 milliliter heet water bij de runderlappen en verkruimel het bouillonblokje hierboven. Roer even goed door.
Voeg de tomaten, chilipoeder, Italiaanse kruiden toe en stoof de runderlappen in circa 3 uur gaar.
Roer als laatste de crème fraîche er nog door en laat nog 5 minuten stoven.
Lekker met pasta of aardappelpuree met wat groenten.