Ei in een broodje

image-2015-03-19 (4)Ja, heerlijk hoor een ei in een broodje! Speciaal voor de Paasdagen gemaakt voor jullie. Dit broodje is niet alleen heel erg lekker, maar ziet er ook nog eens heel feestelijk uit.  Je kunt dit broodje met van alles vullen. Laat je fantasie de vrije loop!

Ik heb voor dit broodje met ei wat kruidenboter, ham en champignons gebruikt. Waar ga jij dit broodje mee vullen?

Ei in een broodje


Recept is voor 4 personen
Tijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd

Ingrediënten:
4 afbakbroodjes
1 ei per broodje
ham reepjes
champignons
beetje kruidenboter
Italiaanse kruiden
peper & zout

Extra nodig:
velletje bakpapier
aluminiumfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd een kapje van de broodjes af en hol het broodje uit. Doet dit voorzichtig, want de buitenkant moet heel blijven. Als er een gaatje in het broodje komt is het namelijk mogelijk dat het ei eruit loopt.
image-2015-03-19 (1)

Snijd vervolgens de champignons en ham in kleine stukjes.

Leg een velletje bakpapier in een ovenschaal en leg de broodjes en de kapjes hierop. Bestrooi de broodjes met peper en zout.

Doe een paar stukjes kruidenboter onderin de broodjes. Bestrooi de bodem met wat ham en champignons. Breek nu voorzichtig het ei boven het broodje. Zorg dat de dooier heel blijft. Vul het broodje nog wat meer met ham en champignons, maar pas op dat het ei niet uit het broodje loopt.
image-2015-03-19 (3)

Zet de ovenschaal met de gevulde broodjes voor 10 minuten in de oven. Na 10 minuten haal je de ovenschaal even uit de oven. Als de broodjes goed bruin zien, leg je de kapjes apart en dek je de broodjes af met een stuk aluminium folie. Laat de broodjes nu nog verder garen voor ongeveer 20 minuten.

Haal de broodjes uit de oven en bestrooi ze met wat Italiaanse kruiden.

Eet smakelijk!


Ook lekker is dit pitabroodje met kip, kaas en tomaat . Om je vingers bij af te likken.

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *