Een aanrader deze ovenschotel met onder andere broccoli, kip en paprika. Niet alleen lekker voor volwassenen, ook kinderen zijn er ook dol op!
Ik vind het leuk om nieuwe ovenschotels uit te proberen, dus heb je een recept en wil je deze delen met anderen? Stuur mij dan een mailtje.
Recept is voor 4 personen
Tijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd
Ingrediënten:
600 gram broccoli
450 gram aardappelschijfjes
400 gram kipfilet
1 ui
1 grote tomaat
1 rode paprika
2 tenen knoflook
1 ei
2 eetlepels Italiaanse kruiden
1 eetlepel kerrie
50 gram geraspte kaas
30 ml melk
peper & zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Zet een pan met water op en kook de broccoliroosjes in 6 minuten beetgaar.
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaat en rode paprika in stukjes en snijd tenslotte de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met peper & zout en kerrie.
Verhit wat olie in een pan en bak de ui en knoflook even aan. Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom bruin (hoeft niet helemaal gaar want het gaat de oven nog in). Voeg de paprika en tomaat samen met de Italiaanse kruiden toe.
Bak dit voor een paar minuten. Voeg de broccoliroosjes toe en meng alles goed door elkaar.
Schep het broccoli-mengsel in een ovenschaal.
Verdeel de aardappelschijfjes over het broccoli-mengsel.
Klop in een kom het ei samen met de melk los en breng op smaak met wat peper & zout. Schenk het eimengsel over de aardappelschijfjes en strooi hier wat geraspte kaas over.
Plaats de schotel voor ongeveer 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Tip: Wil je wat gezonder, laat dan de geraspte kaas achterwege
Gisterenavond de schotel gemaakt. Bedankt voor het delen van het recept. We misten een beetje soort van saus of iets bindend onder de aardappelschijfjes. En ik volg altijd zeer trouw de uitleg en ik kon niet ontdekken wanneer ik de knoflook en de ui moest (mee)bakken. Voor een heel normaal maar ik was zoekende. Ben niet zo’n goede kokkin.