Bloemkool uit de wok

image-2015-03-14 (2)
Ik wilde eigenlijk wel eens iets anders doen met een bloemkool. Niet de standaard gekookte bloemkool met wat nootmuskaat, gekookte aardappelen met wat jus en een stukje vlees. Aangezien ik nog champignons en wat wortelen over had ben ik de bloemkool samen met deze andere groenten gaan wokken. Gewokte bloemkool? Ja, je leest het goed, gewokte bloemkool. Klinkt misschien een beetje raar, maar bloemkool uit de wok is lekker!

Recept is voor 4 personen
Tijd: 30 minuten 

Ingrediënten:
bloemkool
250 gram champignons
1 grote peen
2 eetlepels kerrie masala
peper & zout
olijfolie
image-2015-03-14

Bereidingswijze:
Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Kook de bloemkool met wat zout in ongeveer 10 minuten beetgaar. Giet de bloemkool af.

Maak de peen en champignons schoon. Snijd de champignons in plakjes. Snij de peen in de lengte door de midden en snijd deze ook in schijfjes.
image-2015-03-14 (1)

Verhit wat olie in een wok en wok de peen voor 2 minuten. Voeg de champignons toe en wok het geheel nog eens 2 minuten. Voeg als laatste de bloemkool toe en wok het geheel nog voor 3 minuten. Je kunt zelf bepalen of je het nog langer wokt, hoe langer je het wokt hoe zachter de bloemkool wordt. Voeg als laatste de kerrie toe en wat peper en zout.

Eet smakelijk!

2 gedachten over “Bloemkool uit de wok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *