Lekker en eenvoudig deze rode bietenstamppot. Door de toevoeging van de appel smaakt het gerecht lekker zoet en is deze stamppot ook zeer geliefd bij kinderen.
Recept is voor 4 personen
Tijd: 30-40 minuten
Ingrediënten:
500 gram bieten (vers of kant en klaar)
1 ui
1 appel
olijfolie
Voor de aardappelpuree
750 gram aardappels
250 milliliter melk
nootmuskaat
peper & zout
Bereidingswijze:
Spoel de bieten goed schoon onder de kraan en breng de bieten in ruim water aan de kook. Laat ze koken totdat ze gaar zijn. De kooktijd hangt af van de bietjes, dus prik er af en toe met een vork in. Die van mij waren met 30 minuten klaar. Laat ze hierna wat afkoelen en rasp ze dan. Heb je kant en klare bieten, rasp ze dan en verwarm ze even in een pan.
Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar.
Snipper de ui.Schil de appel en snijd je deze in blokjes.
Verhit wat olie in een pan en bak de ui even lekker aan.
Giet de aardappels af en stamp ze samen met de gebakken ui tot puree. Roer de melk er door heen en breng op smaak met peper & zout.
Roer de geraspte biet en de blokjes appel toe. Lekker met een gehaktbal. Eet smakelijk!