Mueslirepen uit de supermarkt zijn erg lekker, maar helaas zit er ook veel suiker in. Je kunt mueslirepen eigenlijk heel makkelijk zelf maken. In een handomdraai heb je de repen gemaakt. Een heerlijk tussendoortje voor thuis, op je werk of onderweg.
Zelfgemaakte mueslirepen
Recept is voor ongeveer 12 repen
Tijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd
Ingrediënten:
1 banaan
100 gram havermout
150 gram dadels
2 eetlepels geraspte kokos
1 eetlepel kaneel
50 gram notenmix
35 gram rozijnen
70 gram honing
1 el water
2 el olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Ontpit de dadels en snijd de dadels in kleine stukjes.
Hak de nootjes grof.
Pureer de banaan tot een smeuïge massa. Voeg 1 eetlepel olie toe en roer dit goed door. Meng vervolgens in een kom de havermout, dadels, kokos, kaneel en de noten met een lepel door elkaar. Voeg hierbij de gepureerde banaan en roer alles goed door.
Verwarm de honing en voeg 1 eetlepel olie en het water toe. Schenk de honing bij het mueslimengsel en meng alles door elkaar.
Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Strijk het mengsel over de helft van de bakplaat uit en druk alles glad en compact met de bolle kant van een lepel. Ga uit van ongeveer een dikte van 1 cm.
Zet de bakplaat voor ongeveer 20 minuten in de oven totdat het mooi bruin ziet.
Laat het mengsel 5 minuten afkoelen. Gebruik een scherp mes om repen te snijden. De repen zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen, maar worden harder tijdens het afkoelen.
Bewaar de repen in een luchtdichte bewaarbox of vries ze in.
Eet smakelijk!
Ook lekker als tussendoortje zijn deze zelfgemaakte eierkoeken.
Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.
Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl