Valentijnsdag: lekkere cakejes, leuk om met kinderen te maken

image-2015-02-28 (9)
Het is bijna weer Valentijnsdag. Ik heb zelf niet zo heel veel met Valentijnsdag zal ik eerlijk bekennen, maar  vind  het wel leuk om elkaar wat extra aandacht te geven op zo’n dag. Doordat mijn dochter  laatst een hartjes cake wilde maken kwam ik op het idee om samen met haar deze hartjes cakejes te maken. Gewoon eenvoudig, heel erg lekker en niet te vergeten, leuk om met je kinderen samen te maken.

Ingrediënten:
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram margarine of roomboter (op kamertemperatuur)
200 gram witte basterdsuiker
4 eieren (op kamertemperatuur)
1 zakje vanillesuiker
200 gram roomkaas
2 eetlepels rode jam
poedersuiker
rode/roze kleurstof
klontje boter voor het invetten van de cakevorm

Extra nodig:
hartjes uitsteker
cakevorm van ongeveer 25 cm
papieren muffinvormpjes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 165 graden. Vet de cakevorm in met een beetje boter.

Klop met een mixer de boter zacht en romig. Voeg de witte basterdsuiker en de vanillesuiker bij de boter en klop dit tot een glad geheel.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix steeds goed door. Voeg beetje voor beetje het meel toe en blijf mixen. Mix nu het beslag met de mixer op de hoogste stand nog ongeveer 3 minuten.
Giet het beslag in de cakevorm.

Zet de cakevorm in het midden van de  oven en bak de cake  in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake om te testen op gaarheid. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar.

Laat de cake even afkoelen en stort de cake dan op een schaal.

Meng in de tussentijd  wat poedersuiker met een beetje water en een druppel kleurstof tot glazuur in een kommetje. Meng de roomkaas met de jam in een apart kommetje.

Snijd dunne plakjes van de cake en steek er met de hartjes uitsteker hartjes uit.
image-2015-02-28 (10)
Leg 1 hartje in een papieren muffinvormpje en smeer deze in met wat roomkaas mengsel. Ik ben het vergeten, maar als je gekleurde muffinvormpjes gebruikt, draai ze dan binnenste buiten. Dan zit de gekleurde kant aan de binnenkant 😉
image-2015-02-28 (12)
Leg een ander hartje boven op het roomkaas mengsel en smeer de bovenkant in met het zelfgemaakte glazuur en decoreer eventueel met wat strooisel.

Tip: Geen liefhebber van roomkaas? Gebruik dan een mengsel van crème fraîche met jam of alleen een laagje jam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *