Tonijnsalade

image-2015-02-26Gisteren heb ik samen met een vriendin genoten van een heerlijke lunch. We hebben een lekkere club sandwich genomen. Ik merk dat als ik zo’n sandwich heb gegeten dat ik de dag daarna nooit zo veel behoefte heb aan een lunch met brood. Ik maak dan vaak deze lekkere, gezonde en eenvoudig klaar te maken tonijnsalade als lunch.

Recept is voor 1 persoon
Tijd:  10 minuten

Ingrediënten:
½ krop ijsbergsla (of gemengde sla)
klein blikje tonijn
1 grote tomaat
½ gele paprika
½ rode ui
2 eieren
zwarte olijven
peper & zout

Voor de dressing:
3 eetlepels yoghurt
1 teen knoflook
1 theelepel ketchup
peper & zout

Bereidingswijze:
Kook de eieren in 10 minuten hard.

Pel intussen de ui en snij deze in halve ringen. Was de tomaat en snij deze in grove stukken. De sla wassen en ook in stukken snijden (of nog makkelijker koop een kant en klaar zakje 😉 ) En tenslotte was je de paprika en snijd je deze ook in grove stukken.

Meng de tonijn samen met de sla, tomaat, paprika en ui in een kom. Halveer de olijven en meng deze door de sla.

Schenk de yoghurt in een bakje en roer hier de ketchup even goed doorheen. Pel de knoflook en pers deze boven de yoghurt uit en roer de saus goed door. Breng de saus op smaak met wat peper & zout. Meng de saus door de sla en breng het geheel nog verder op smaak met wat peper & zout.

Spoel de eieren af onder koud stromend water en pel deze. Snij de eieren in stukken en leg ze bovenop de sla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *