Suikervrije kruidkoek met rozijnen

image-2015-02-28 (19)
Ik heb de laatste tijd heel wat pogingen gedaan om een lekkere, eenvoudige en suikervrije kruidkoek met rozijnen te maken en ik denk dat ik nu de juiste hoeveelheden en combinaties heb gevonden. De koek is echt heerlijk!! Ik zou jullie graag een plakje laten proeven, maar ik denk dat ik het recept gewoon met jullie deel, zodat jullie de kruidkoek zelf kunnen gaan maken.

Suikervrije kruidkoek met rozijnen

Recept is voor 1 koek
Tijd: 10 minuten + 1 uur en 10 minuten oventijd

Ingrediënten:
300 gram volkoren meel
1 ½ theelepel bakpoeder
2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
1 ½ eetlepel kaneel
165 gram rozijnen
1 sinaasappel
300 ml yoghurt
50 ml zonnebloemolie
100 ml melk
klontje boter

Extra nodig:
cakevorm van ongeveer 23 cm

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 165 graden.

Vet de ovenschaal in met een klontje boter en bedek deze met een velletje bakpapier. Laat het bakpapier over de rand hangen. Je kunt het bakpapier ook invetten eventueel.

Meng het meel, de bakpoeder, kaneel en de koek- en speculaaskruiden in een kom. Boen vervolgens de sinaasappel schoon en rasp de buitenkant van de schil boven het meelmengsel.

Meng in een aparte kom de yoghurt, melk en olie. Voeg dit mengsel bij de meel en roer  het geheel goed door.

Schep als laatste de rozijnen er goed door en zet de vorm ongeveer 1 uur en 10 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Ander lekker tussendoortje proberen? Maak dan deze mueslirepen.


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

8 gedachten over “Suikervrije kruidkoek met rozijnen

  1. Hallo.
    Ik heb nog zelfrijzendbakmeel staan waar ik nooit wat mee doe. Volkoren meel heb ik niet in huis. Zou ik zelfrijzendbakmeel in de plaats daarvan kunnen gebruiken

    • Charlotte, ik het het zelf nog nooit gedaan maar heb altijd begrepen dat als er ook bakpoeder in zit het wel kan. Echter zit je dan met je verhoudingen en dat zou je dan uit moeten rekenen. Het beste is gewoon om even langs de supermarkt te gaan 🙂

  2. Mariëlle,
    Vandaag heb jouw recept uitgeprobeerd. Daar ik geen volkorenmeel had, heb ik het meel voor volkorenbrood gebruikt, olijfolie ipv zonnebloem en als onverbeterlijke zoetekauw een rijpe banaan gepureerd toegevoegd. Ik had geen sinaasappel, dus ook geen rasp. Toch is het resultaat heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *