Wij houden van ovenschotels en deze is bij ons al jaren een favoriet. Deze ovenschotel met onder andere sperziebonen, kipshoarma en aardappelschijfjes is lekker en eenvoudig klaar te maken. Dit recept is geïnspireerd op een recept uit het blad Vriendin uit 2010. Sonja B heeft ook een variatie van dit recept in haar nieuwste boek staan. Je kunt de ovenschotel heel makkelijk in de ochtend of de avond van te voren klaar maken. Je hoeft dan bij thuiskomst alleen de ovenschotel nog in de oven te zetten.
Ovenschotel met sperziebonen en kipshoarma
Recept is voor 4 personen
Tijd: 30 minuten + 20 minuten oventijd
Ingrediënten:
400 gram kipfilet
500 gram sperziebonen
1 rode paprika
600 gram voorgekookte aardappelschijfjes
1 ui
1 teen knoflook
2 eetlepels olie
1/2 zakje shoarmakruiden
50 gr geraspte kaas
50 gr paneermeel
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi deze royaal met de shoarmakruiden.
Zet de gekruide kipfilet vervolgens in de koelkast. Breek de sperziebonen in stukjes, spoel ze goed af en kook ze dan in ruim water met een beetje zout beetgaar (ongeveer 10 minuten).
Verwarm onder tussen de oven voor op 200 graden. Pel de ui en knoflook en snipper deze. Snijd de paprika in stukjes.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de zelfgemaakte kip shoarma toe en bak dit in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg als laatste de paprika en sperziebonen toe en meng alles goed door elkaar.
Vet een ovenschaal in. Schep het mengsel in de ovenschotel en leg de aardappelschijfjes hier bovenop. Strooi er als laatste wat geraspte kaas en paneermeel over en zet de ovenschotel voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Tip:
Nog sneller dit gerecht maken? Gebruik dan kant-en-klare shoarma.
Ook lekker met shoarma
Deze pasta met onder andere kipshoarma en champignons is ook een aanrader!