Kip Madras

2016-03-11 17.33.39
Mijn kinderen zijn gek op Kip Madras uit zo’n pak. Toen ik laatst een keer de achterkant van het pak bekeek, schrok ik toch wel even van wat er allemaal in zit. Koken uit een pak is natuurlijk handig als je niet zo veel tijd hebt, maar aangezien ik deze week wel tijd had om mij eens te verdiepen in de Kip Madras ben ik gaan experimenteren. En jawel.…een heerlijke  saus is ontstaan en ik heb uiteindelijk mijn eigen Kip Madras op tafel gezet.En wat denk je…we hebben er met het hele gezin van gesmuld. Uiteindelijk heb ik niet eens zo veel langer in de keuken hoeven te staan om het gerecht klaar te maken. Ga het lekker uitproberen en laat mij weten wat je er van vond.

Recept is voor 4 personen
Tijd: 25 minuten 

Ingrediënten:
350 gram kipfilet
250 gram rijst
1 appel
1 ui
400 ml melk
25 gram bloem
25 gram boter
1 ½  eetlepel kerrie masala (eventueel gewone kerrie)
1 theelepel paprikapoeder
olie
peper & zout

Bereidingswijze:
Kook de rijst zoals staat aangegeven op het pak. Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi deze met wat peper & zout. Verhit wat olie in de pan en bak de stukjes kipfilet gaar.

Snipper de ui en de knoflook. Smelt de boter in een andere pan dan de kipfilet en fruit de uien en de knoflook hierin. Voeg de kerrie- en paprikapoeder toe en laat dit 2 minuten meebakken. Het mag niet aanbakken!

Haal de pan even van het vuur en voeg de bloem toe. Roer dit goed door zodat er een bloempapje ontstaat. Blijf voor een minuut het bloempapje goed doorroeren. De bloem gaart dan wat. Zet de pan weer op het vuur en schenk dan beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren totdat er een gladde saus ontstaat. Laat dit 3 minuten koken.

Voeg de stukjes kipfilet toe aan de saus.

Schil de appel en snijd deze in blokjes en voeg deze toe aan de saus. Breng de saus eventueel nog verder op smaakt met kerrie, paprikapoeder en peper & zout.

Serveer de saus met de rijst. Eet smakelijk!


Tip:
Veel zelfgemaakte sauzen worden gemaakt op basis van een roux. Dit is een mengsel van melk en bloem. Je moet van beide evenveel toevoegen. Gebruik je 20 gram boter, dan moet je ook 20 ml melk gebruiken. Mocht je dus meer saus willen maken, dan moet je hier even rekening mee houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *