Ik ben gek op lekkere broodjes en hou eerlijk gezegd ook vaak wel van een broodje vis of vlees.
Aan vegetarische broodjes deed ik eigenlijk niet zo erg totdat ik een keer een recept tegen kwam van een hard broodje met mozzarella en warme groenten. Ik besloot om dit recept eens uit te proberen met wat andere groenten en zo is deze heerlijke Italiaanse bol met mozzarella en gegrilde groenten ontstaan.
Recept is voor 2 personen
Tijd: 15 minuten
Ingrediënten:
2 Italiaanse bollen
1 bol mozzarella
1 klein ui
1 teen knoflook
¼ courgette
½ rode paprika
½ (vlees)tomaat
100 gram champignons
1 ½ eetlepel Italiaanse kruiden
2 eetlepels groene pesto
olie
peper & zout
Bereidingswijze:
Snipper de ui en knoflook, snijd de courgette en champignons in plakjes, de paprika en tomaat in stukjes.
Verwarm wat olie in een (grill)pan en gril de groenten. Voeg de Italiaanse kruiden toe en breng het geheel verder op smaak met wat peper & zout en laat het even gaan. Snijd de mozzarella bol in plakken en voeg dit toe aan het groentemengsel.
Snijd de Italiaanse bollen door midden en besmeer deze met de groene pesto. Als de mozzarella iets gesmolten is in de pan beleg je de Italiaanse bollen met het mengsel.