Bosvruchten room dessert

dessert_img
Nog op zoek naar een lekker nagerecht voor vanavond? Dit bosvruchten room dessert is een eenvoudig en snel klaar te maken. Het enige minpuntje is dat je nog een uurtje moet wachten voordat je het op kunt eten.

Bosvruchten room dessert


Recept is voor 4 personen
Tijd:  15 minuten +  1 uur opstijven

Ingrediënten:
400 gram diepvries bosvruchten
100 gram suiker
250 milliliter slagroom
250 gram Griekse yoghurt
8 bokkenpootjes

Bereidingswijze:
Meng de diepvries bosvruchten met 50 gram suiker en laat het geheel ontdooien. Klop de slagroom stijf in een grote kom met de rest van de suiker. Spatel de Griekse yoghurt door de slagroom heen. Schep de helft van het bosvruchtenmengsel er luchtig door, zodat er donkerrode strepen zichtbaar zijn en niet alles één kleur heeft. Verdeel het mengsel over 4 hoge ijscoupes of andere glazen schaaltjes. Laat de coupes/schaaltjes 1 uur opstijven in de koelkast.

Schep de rest van de vruchten erop en garneer met stukjes bokkenpootjes.

Ook lekker als nagerecht is deze tarte tatin met peren


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *