Bosvruchten room dessert

dessert_img
Nog op zoek naar een lekker nagerecht voor vanavond? Maak dan dit nagerecht met bosvruchten, Griekse yoghurt en slagroom. Lekker eenvoudig en snel klaar te maken. Het enige minpuntje is dat je nog een uurtje moet wachten voordat je het kunt opeten.

Recept is voor 4 personen
Tijd:  15 minuten +  1 uur opstijven

Ingrediënten:
400 gram diepvries bosvruchten
100 gram suiker
250 milliliter slagroom
250 gram Griekse yoghurt
8 bokkenpootjes

Bereidingswijze:
Meng de diepvries bosvruchten met 50 gram suiker en laat het geheel ontdooien. Klop de slagroom stijf in een grote kom met de rest van de suiker. Spatel de Griekse yoghurt door de slagroom heen. Schep de helft van het bosvruchtenmengsel er luchtig door, zodat er donkerrode strepen zichtbaar zijn en niet alles één kleur heeft. Verdeel het mengsel over 4 hoge ijscoupes of andere glazen schaaltjes. Laat de coupes/schaaltjes 1 uur opstijven in de koelkast.

Schep de rest van de vruchten erop en garneer met stukjes bokkenpootjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *