Verrassend lekker deze frisse appel yoghurt muffins. Deze muffins met amandelschaafsel en citroensap is een twist op het originele recept uit het boek Appeltaart. Een lekker tussendoortje wat heel eenvoudig klaar te maken is!
Recept is voor 12 muffins
Tijd: 45 minuten
Ingrediënten:
2 eieren
250 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 zoete handappels
100 ml zonnebloem olie
150 ml yoghurt
½ citroen
35 gram havermout vlokken
25 gram amandelschaafsel (plus 2 el voor decoratie)
snufje zout
Extra nodig:
muffinvorm
12 papieren vormpjes
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm.
Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Pers de halve citroen uit.
Meng in een kom de eieren, witte basterdsuiker, vanillesuiker en een snuf zout. Zeef het zelfrijzend bakmeel hier bovenuit en meng alles goed.
Meng in een aparte kom de yoghurt met de zonnebloem olie en de citroensap en voeg dit al roerende bij het andere mengsel.
Voeg als laatste de havermout en de amandelschaafsel toe en roer alles goed door.
Verdeel het beslag over de vormpjes en strooi als laatste wat amandelschaafsel over de vormpjes heen.
Bak de muffins in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze iets afkoelen. Zowel warm als koud zijn de muffins een heerlijk tussendoortje.
Tip: met een beetje kaneel geef je de muffins een appeltaart smaak.
Eet smakelijk!
Jummie, het water loopt in mijn mond. Deze muffins lijken mij heerlijk! Ik sla je recept op. Bedankt!