Prei ovenschotel met gehakt

2014-12-12 16.07.23

Lekker en eenvoudig, deze prei ovenschotel met gehakt. Erg makkelijk om van te voren klaar te maken als je een keer weinig tijd hebt. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de schotel dan in de oven te zetten. Ik heb zelf aardappelpuree gemaakt, je kunt natuurlijk ook als je echt haast hebt een zakje gebruiken.

Recept is voor 4 personen
Tijd: 30 minuten +  25 minuten 0ventijd

Ingrediënten:
500 gram prei
350 gram gehakt
gehaktkruiden
1 (rode) ui
teentje knoflook
1 grote tomaat
125 gram champignons
klein blikje tomatenpuree
2 eetlepels kerriepoeder
geraspte kaas of paneermeel
boter voor het invetten van de ovenschaal

Voor de aardappelpuree
750 gram aardappels
250 milliliter melk
nootmuskaat
peper & zout

Bereidingswijze:
Schil de aardappels en kook deze in ongeveer 20 minuten gaar. Snijd de tomaat, knoflook en ui in stukjes. Snijd de prei in ringen en kook deze voor 5 minuten. Zet in de tussentijd de oven aan en verwarm deze op 200 graden. Breng het gehakt op smaak met peper & zout en gehaktkruiden. Rul het gehakt vervolgens in een hapjespan of wok en voeg de ui en knoflook toe.   Snijd de champignons in plakjes en voeg deze toe aan het gehaktmengsel. Doe hetzelfde met de prei, tomaat stukjes en tomatenpuree. Breng dit alles op smaak met de kerriepoeder en peper & zout. Laat dit alles nu even afkoelen.

Giet de aardappels af en stamp de aardappels tot puree. Roer de melk door de puree. Breng op smaak met nootmuskaat en peper & zout.

Vet een ovenschaal in. Doe de helft van de aardappelpuree in de ovenschotel. Schep het prei gehaktmengsel (zonder vocht) op de puree. Verdeel de andere helft van de puree over het prei gehakt mengsel. Bestrooi dit alles met geraspte kaas of paneermeel en plaats de schaal in de oven voor 25 minuten.

2014-12-10 16.33.01

Tips:
*Wil je smeuïge aardappelpuree, dan kun je nog een klontje boter toevoegen
*Nog wat meer groente? Voeg dan nog een in stukjes gesneden rode paprika toe aan het gehaktmengsel 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *