Hou je van lekker, eenvoudig en gezond eten? Maak dan eens deze bleekselderij ovenschotel.
Recept is voor 4 personen
Tijd: 15 minuten + 20 minuten oventijd
Ingrediënten:
1 bos bleekselderij
1 grote ui
250 gram champignons
200 gram achterham (in plakjes)
2 tenen knoflook
geraspte kaas
olie
1/2 eetlepel paprikapoeder
peper & zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was en snijd de bleekselderij in stukjes. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de champignons in plakjes.
Verwarm wat olie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook en strooi de paprikapoeder hierover en roer even door. Voeg de bleekselderij en de champignons toe en laat het even lekker bakken voor ongeveer 3 minuten.
Snijd ondertussen de ham in stukjes en voeg deze toe aan het bleekselderij mengsel. Breng het geheel op smaak met wat peper & zout.
Schep het bleekselderij mengsel in een ovenschaal en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Zet de ovenschaal voor ongeveer 20 minuten in de oven. Eet er lekker wat aardappelpuree of gekookte aardappels bij.
wat een overheerlijke ovenschotel, nooit gedacht dat ik een volledige stronk bleekselderij zo lekker kon klaarmaken! Thnx Mariëlle
Bedankt voor je reactie Suzanne. Goed te lezen dat de schotel in de smaak is gevallen!
Dank je wel voor dit recept. Ik heb er nog twee tomaten en Italiaanse kruiden aan toegevoegd. Ook heel lekker!
Gerard
Hallo Gerard,
Bedankt voor je reactie op het recept en ik ga jou versie ook zeker eens proberen.
Groet, Mariëlle
Hay Marielle,
Even een vraagje, ik ben maar alleen en kan ik deze ovenschotel als ik iets over heb ook invriezen??
Ik zou die dan morgen kunnen gaan maken.
Ik hoor je
Ik zou deze schotel niet invriezen. Denk niet dat dit lekker is.
Je zou de ingrediënten door 2-en kunnen delen en het dan later in de week nog een keertje kunnen eten?
Groet, Mariëlle
dit is echt een heerlijk smaakvol recept! Ik heb er een restje parmezaan en cheddar opgegooid. We hebben echt gesmuld. Ik ga dit zeker vaker maken. Zeker ook een aanrader voor mensen die eigelijk niet zo dol zijn op bleekselderij…
Bedankt voor je reactie.
Hoeveel kaas?
Hallo Marijke, Net hoeveel jij lekker vind. Ikzelf strooi er altijd een handje kaas over heen
Hallo Marriëlle, het is een blijvertje deze winter. Ik heb hem gemaakt en mijn vrouw is natuurlijk de jury, haha. Gewoonweg fantastisch en sjapoo voor het bedenken. Kom maar op met meer.
Wat goed te lezen dat het een blijvertje is Ad!
Ik eet geen vlees, wat zou jij mij als vervanging adviseren?
Hallo Frede,
je zou stukje vega kip of gehakt kunnen gebruiken.
Hartelijke groet, Mariëlle
Gisteren de ovenschotel gemaakt. Was heerlijk! Voor herhaling vatbaar.
Wat fijn dat het gesmaakt heeft Anny.
En wat leuk te lezen dat het voor herhaling vatbaar is.
Hartelijke groet, Mariëlle