Ovenschotel met bleekselderij, ham en champignons

image-2015-02-28 (23)
Hou je van lekker, eenvoudig en gezond eten? Maak dan eens deze bleekselderij ovenschotel.

Recept is voor 4 personen
Tijd: 15  minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten:
1 bos bleekselderij
1 grote ui
250 gram champignons
200 gram achterham (in plakjes)
2 tenen knoflook
geraspte kaas
olie
1/2 eetlepel paprikapoeder
peper & zout


Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was en snijd de bleekselderij in stukjes. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de champignons in plakjes.

Verwarm wat olie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook en strooi de paprikapoeder hierover en roer even door. Voeg de bleekselderij en de champignons toe en laat het even lekker bakken voor ongeveer 3 minuten.

Snijd ondertussen de ham in stukjes en voeg deze toe aan het bleekselderij mengsel. Breng het geheel op smaak met wat peper & zout.

Schep het bleekselderij mengsel in een ovenschaal en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Zet de ovenschaal voor ongeveer 20 minuten in de oven. Eet er lekker wat aardappelpuree of gekookte aardappels bij.

10 gedachten over “Ovenschotel met bleekselderij, ham en champignons

  1. Hay Marielle,

    Even een vraagje, ik ben maar alleen en kan ik deze ovenschotel als ik iets over heb ook invriezen??
    Ik zou die dan morgen kunnen gaan maken.
    Ik hoor je

    • Ik zou deze schotel niet invriezen. Denk niet dat dit lekker is.
      Je zou de ingrediënten door 2-en kunnen delen en het dan later in de week nog een keertje kunnen eten?
      Groet, Mariëlle

  2. dit is echt een heerlijk smaakvol recept! Ik heb er een restje parmezaan en cheddar opgegooid. We hebben echt gesmuld. Ik ga dit zeker vaker maken. Zeker ook een aanrader voor mensen die eigelijk niet zo dol zijn op bleekselderij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *