Groente lasagne

Groente lasagneVandaag heb ik voor jullie een heerlijke groente lasagne. Deze lasagne zit boordevol met groenten waaronder courgette, champignons en wortel. Een echt vitaminebommetje al zeg ik het zelf 😉 De groente lasagne kun je prima in de ochtend of de avond er voor al bereiden. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de groente lasagne voor 30 minuten in de oven te zetten.

Groente lasagne


Recept is voor 4 personen
Tijd:  20 minuten + 30 minuten oventijd

Ingrediënten:
300 gram gehakt
gehaktkruiden
lasagnebladen
1 rode paprika
1 gele paprika
2 blikken tomaatblokjes met kruiden
100 milliliter rode wijn
2 tenen knoflook
2 uien
1 prei
250 gram champignons
1 courgette
1 winterpeen
el  worchester sauce
2 tl sambal
geraspte kaas
Italiaanse kruiden
peper & zout
2014-12-31 12.02.22
Extra nodig:
grote pan

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 175 graden. Pel en snipper de uien. Was en snijd de overige groenten behalve de knoflook. Bestrooi het gehakt met flink wat gehakt kruiden en rul het gehakt (ik gebruik hiervoor geen boter/olie omdat gehakt al vet van zichzelf is en ik een pan met een anti-aanbaklaag gebruik). Voeg de vervolgens de gesneden groenten toe en knijp de tenen knoflook hierboven uit. Bak dit geheel voor een paar minuutjes. Voeg vervolgens de tomaatblokjes, de rode wijn, de worchester sauce  en de sambal toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten koken. Breng het geheel op smaak met Italiaanse kruiden en wat peper en zout.
2014-12-31 12.26.28
Vet een ovenschaal in. Leg een paar lasagnebladen op de bodem van de schaal en schep hier wat saus over. Vervolgens leg je op de saus weer wat lasagnebladen en schep je weer wat saus hierover. Dit herhaal je een paar keer. Je eindigt met de saus. Als laatste strooi je er geraspte kaas over en zet je de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Tips:
* Alcohol verdampt, maar wil je liever geen alcohol gebruiken, laat dan de rode wijn achterwege
* Dagje vegetarisch? Gebruik dan geen gehakt of zoek een vegetarisch alternatief


4 gedachten over “Groente lasagne

  1. Vandaag de groente-lasagne gemaakt. t Was ff werk qua voorbereiding (snijden!), maar wat is ie heerlijk!! Mijn man houdt niet zo van lasagne, maar heeft 2 x opgeschept en was blij dat er een kliekje overbleef!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *