Gevuld varkenshaasje

gevuld varkenshaas
Varkenshaas is een perfect stukje vlees om in het weekend of tijdens feestdagen te serveren. Dit gevuld varkenshaasje zal zeker in de smaak vallen. De combinatie van de vulling met jam, lente ui en ham is top!

Gevuld varkenshaasje


Recept is voor 2 personen
Tijd: 25 minuten + 15 minuten braadtijd

Ingrediënten:
250 gram varkenshaas
20 gram boter
3 bos-uitjes
1 eetlepel abrikozenjam
4 plakjes rauwe ham
1 theelepel sojasaus
peper & zout

Extra nodig:
cocktailprikkers

Bereidingswijze:
Laat de varkenshaasjes 10 minuten op kamertemperatuur komen.  

Maak de bos-uitjes schoon, snijd het groen eraf en snij de uitjes verder in ringetjes. Meng de jam met de sojasaus. Snijd de varkenshaasjes in de lengte open tot ongeveer 1 centimeter en klap ze open.

Bestrijk de binnenkant van de varkenshaasjes met het jam mengsel. Halveer het plakje ham en leg de helften op het varkenshaasje. Zorg ervoor dat er geen ham overhangt. Leg er wat ringetjes bosui  op en klap de varkenshaasjes dicht en rol ze in de ham. Steek het geheel eventueel vast met cocktailprikkers.

Vervolgens wrijf je de gevulde varkenshaasjes goed in met peper & zout.

Verhit de boter in een braadpan en bak de varkenshaasjes rondom bruin. Braad de varkenshaasjes in ongeveer 15 minuten gaar.

Lekker met gebakken aardappels en een frisse salade.

Eet smakelijk!

Tips:
Roer een half bekertje crème fraîche en  een scheutje witte wijn door het  braadvocht.


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekook.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *