Feestelijke bruschetta’s

BruschettaIets wat ik vaak op tafel zet met feestjes zijn deze bruschetta’s. Ze zijn lekker, eenvoudig en ook nog eens snel klaar te maken. Lang in de keuken hoef je dus niet te staan om deze heerlijke bruschetta’s klaar te maken.

Recept is voor 6 personen
Tijd:  30 minuten +  5 -10 minuten grilltijd

Bruschetta tomaat/mozzarella (voor 6 stuks)

Ingrediënten:
stokbrood of ciabatta
1 vleestomaat
1/2 mozzarella bol
basilicum
1 teen knoflook
1 theelepel olie
peper & zout

Extra nodig:
Broodrooster

Bereidingswijze:
Snijd een aantal sneetjes stokbrood en rooster deze even in de broodrooster. Snijd de tomaat en mozzarella in kleine blokjes. Meng dit samen met 1 theelepel olie en voeg hier een uitgeperst teentje knoflook en peper & zout naar smaak toe. Scheur wat blaadjes basilicum af en snijd deze fijne. Meng de basilicum bij het tomaat/mozzarella mengsel. Schep wat mengsel op de stokbroodjes en zet ze onder de grill totdat de mozzarella gesmolten is.

 Bruschetta rauwe ham met pesto (voor 6 stuks)

Ingrediënten:
stokbrood of ciabatta
6 plakjes rauwe ham
groene pesto
2 eetlepels pijnboompitten

Extra nodig:
Broodrooster

Bereidingswijze:
Snijd een aantal sneetjes stokbrood en rooster deze even in de broodrooster. Snijd de plakjes rauwe ham door de midden (ze moeten goed op het stokbrood passen). Beleg de stokbroodjes met een plakje rauwe ham. Strijk hier wat groene pesto over uit en bestrooi het stokbroodje met wat pijnboompitten. Zet de stokbroodjes even kort onder de grill.

2014-12-30 13.33.16


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *