Pepernoten cake

pepernoten cake Vier jij dit weekend al het heerlijk avondje van? Maak dan deze pepernoten cake voor bij de koffie. Een goed begin van een gezellige tijd.

De naam pepernoten cake klopt niet want er zitten kruidnoten in en op, maar in de volksmond wordt er bijna altijd gesproken over pepernoten in plaats van kruidnoten vandaar dat ik het ook gewoon hou op pepernoten cake. Voor het maken van deze pepernoten cake hou ik grotendeel het basisrecept van deze cake aan. We voegen er alleen nog kruidnoten, sinaasappelsap en wat rasp van de sinaasappel aan toe.

Recept is voor 1 cake
Tijd: 15 minuten + 1 uur oventijd

Ingrediënten:
200 gram boter op kamertemperatuur
200 gram zelfrijzend bakmeel
4 eieren
180 gram suiker
1 zakje vanille suiker
1 tl koek & speculaaskruiden
snuf zout
140 gram kruidnoten (hou er 15 achter voor boven op de cake)
rasp van een halve sinaasappel
sap van een halve sinaasappel

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160°C . Vet een cakevorm (Ø 25cm) in met wat boter.

Rasp de sinaasappel in het zelfde bakje als waar je de sinaasappel in uit perst en pers hierna de sinaasappel uit.

Snijd de boter in kleine stukjes. Meng in een kom de boter, suiker, zakje vanille suiker, de koek & speculaaskruiden plus een snuf zout tot een romig mengsel.

Voeg de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen. Schenk de Mix alles tot een glad mengsel.

Beetje bij beetje voeg je het zelfrijzend bakmeel vervolgens toe. Mix alles goed door totdat je een glad beslag hebt. Schep de pepernoten erdoor (hou er 15 achter).

Stort het mengsel in de ingevette bakvorm en druk de 15 pepernoten er zachtjes in. Zet de vorm voor ongeveer 60-75 minuten in de oven. Prik na het verstrijken van 60 minuten een satéprikker in de cake. Komt deze er droog uit dan is de cake goed. Als de prikker nog nat is laat je de cake nog even gaan.

Nadat de cake klaar is laat je hem even afkoelen en stort je de cake op een rooster.

Eet smakelijk!

Tip:
Ook lekker om er wat amandelschaafsel over te strooien voordat je de pepernoten in de cake drukt en in de oven zet


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekook.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *