Havermoutcake met appel

havermoutcake met appelIk krijg regelmatig de vraag of ik gezonde tussendoortjes kan delen. Deze havermoutcake met appel is een gezond tussendoortje. Je kunt van deze cake snoepen zonder je schuldig te voelen. Er zit namelijk geen suiker in deze cake. De dadels en de appels zorgen voor de zoetigheid in de cake.

Tijd: 10 minuten en 40 minuten oventijd

Ingrediënten:
200 gram havermout
150 ml melk
3 eieren
125 gram dadels
2 appels
handje amandelen
1 tl baking soda (2 tl bakpoeder kan ook)
½ el koek & speculaaskruiden

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180 graden.

Snijd de dadels in kleine stukjes. Hak de noten fijn. Schil de appel en snijd deze in stukjes.

Mix de melk en eieren door elkaar met een snuf zout. Voeg de havermout, koek & speculaas kruiden en baking soda toe. Als laatste schep je de stukjes appel, dadels en noten toe.

Leg een stuk bakpapier in een cakeblik en stort het havermout mengsel hier in.

Bak de havermout appel cake in ongeveer 40 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Tip:
Je kunt de cake ook in plakjes snijden, verpakken en invriezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *