Kip pilav met rijst

kip pilav met rijstWaar de kip pilav (of pilaf) nu echt vandaan komt op internet niet duidelijk naar voren. De ene site zegt het Midden Oosten en ergens anders lees je weer dat het uit Turkije komt.      Anyway….kip pilav met rijst is lekker en daar gaat het om!

De kip pilav die ik heb voor jullie is snel en makkelijk klaar te maken.

IK had het niet meer groenten in huis, maar het is ook lekker om nog een rode paprika en champignons in de kip pilav met rijst te verwerken.

Recept is voor 4 personen
Tijd: 35-40 minuten

Ingrediënten:
250 – 300 gram rijst (ik gebruik altijd zilvervliesrijst)
300 gram kipfilet
2 uien
2 tenen knoflook
groot blik tomaatblokjes
groot blik perziken op lichte siroop
3 el ketjap manis
1 el gembersiroop
tl sambal
olie

Bereidingswijze:
Bereid de rijst zoals staat aangegeven op het pak.

Snijd de kipfilet in stukjes.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de stukjes kipfilet toe en bak de kipfilet gaar. Voeg de tomaatblokjes, gembersiroop, 150 ml sap van de perziken, sambal en ketjap toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten op laag vuur pruttelen.

Ondertussen snijd de perziken in kleine stukjes. Vlak voor het opdienen roer je de stukjes perziken door het gerecht.

Eet smakelijk!

Tip:
Ook lekker met ananas blokjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *