Basisrecept: Pannenkoeken

pannenkoekenPannenkoeken, wie is er niet dol op? Met dit basisrecept kun je lekker variëren. Zo kun je rozijnen en geraspte appel in het beslag gebruiken of lekkere hartige pannenkoeken maken met spek en kaas. Uiteraard kun je ook een pannenkoekenmix gebruiken waar je alleen nog maar de melk en eieren aan toe hoeft te voegen, maar waarom zou je dat doen als je met een paar ingrediënten de lekkerste pannenkoeken kunt krijgen!

Wat is jouw lekkerste pannenkoek?

Recept is voor ongeveer 15 pannenkoeken

Ingrediënten:
500 gram bloem
1,5 liter melk
3 eieren
snufje zout
boter

Bereidingswijze:
Zeef de bloem in een kom. De klontjes blijven dan achter.

Klop de eieren samen met de melk los in een kom en mix dit door elkaar met een mixer. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en als laatste nog een snufje zout. Laat het beslag zo’n 5 minuten rusten.

Verwarm op middelhoog vuur een koekenpan met een klontje boter en zorg dat de boter goed over de pan wordt verdeeld..

Schep een soeplepel wat beslag in het midden van de pan en verdeel het beslag. Als de bovenkant van de pannenkoek droog is kun je deze omkeren. Nu laat je de pannenkoek nog even doorgaren.

Eet smakelijk, ook namens Lieke die deze keer de pannenkoeken heeft gemaakt 🙂 !

pannenkoeken

Tip:
*Vervang de helft van de bloem eens door volkoren meel.
*Voor zoete pannenkoeken kun je ook nog wat vanille suiker bij het beslag mengen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *