Bolognesesaus

BolognesesausHet liefst kook ik zo min mogelijk uit pakjes en zakjes. Zo probeer ik ook altijd mijn eigen pastasauzen te maken. Het lijkt soms heel ingewikkeld maar eigenlijk is het maken van een pastasaus best makkelijk. Je moet alleen wat geduld hebben want sommige sauzen moeten een tijdje op het vuur staan voordat ze echt lekker zijn. 

De bolognesesaus saus is een Italiaanse pastasaus. Het verschil met andere pastasauzen is dat deze saus behoorlijk gevuld is.

Vandaag deel ik mijn bolognesesaus met jullie. Ik hoop dat jullie de saus een keer uitproberen.

Maak jij ook wel eens saus voor bij een gerecht?

Recept is voor een grote pan bolognesesaus
Tijd: 30 minuten plus 2 uur sudderen

Ingrediënten:
350 gram gehakt
2 uien
2 tenen knoflook
winterpeen
250 gr champignons
1 rode paprika
2 blikjes tomaatblokjes
klein blikje tomaatpuree
1 laurierblad
2 el Italiaanse kruiden
2 tl nootmuskaat
olie
peper & zout

Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons en paprika schoon en snijd deze in grove stukken. Snijd de winterpeen in plakjes.

Verhit wat olie in een pan. Rul het gehakt en voeg de ui en knoflook toe. Na een paar minuten bak je de rest van de groenten en de tomatenpuree mee. Na 5 minuten voeg je de tomaatblokjes samen met 200 milliliter rode wijn toe.

Voeg als laatste het laurierblad, de Italiaanse kruiden en de nootmuskaat toe, roer het geheel door en zet de pan met de deksel schuin hierop op een laag pitje en laat het geheel voor het lekkerste resultaat ongeveer 2 uur pruttelen.

Eet smakelijk

Tip
Deze saus leent zich uitstekend om in te vriezen, maak dus een extra grote portie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *