Kip kerrie met rijst

Kip kerrie

De lekkerste maaltijden maak je gewoon lekker zelf, zonder pakjes of zakjes!

In veel van mijn recepten gebruik ik kip. Kip is mager en zit ook nog eens vol eiwitten. Vandaag deel ik een super lekker recept met kip welke ook nog eens snel op tafel staat: kip kerrie met rijst.

De kip kerrie saus is lekker romig. Je kunt de saus naar eigen smaak dikker of dunner maken door er gewoon wat meer of minder room toe te voegen.

Serveer deze kip kerrie met rijst.

Recept is voor 4 personen
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten:
300 gram rijst (ik gebruik altijd zilvervliesrijst)
350 gram kipfilet
2 uien
2 tenen knoflook
125 gram champignons
400 gram sperziebonen
1 rode paprika
klein blikje ananasstukjes (of verse stukjes)
125 ml kookroom
200 ml kippenbouillon (van één blokje)
3 el bloem
2½ el kerriepoeder
2 tl kurkuma
2 tl paprikapoeder
1 à 2 tl sambal
Handje rozijnen
olie
peper & zout

Bereidingswijze:
Dop de sperziebonen en breek deze door de helft. Kook ze met wat peper & zout beetgaar.
(je kunt ook diepvries boontjes gebruiken, doe deze dan bevroren in een pan en kook deze in ruim water beetgaar)

Kook de rijst zoals staat aangegeven op het pak.

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de champignons en paprika in grove stukken.

Los een kippenbouillonblokje op in 200 ml kokend water.

Snijd de kipfilet in kleine stukjes.

Maak een mengsel van de bloem, kerriepoeder, paprikapoeder, kurkuma.

Verhit wat olie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de kip toe en bak de kipfilet gaar. Voeg de champignons toe en roer het bloemmengsel door het geheel. Laat de bloem even garen.

Voeg de paprika toe en bak alles nog even kort. Schenk de bouillon erbij en roer alles goed door. Voeg de kookroom toe en laat alles een minuut of tien pruttelen. Meng als laatste de sperziebonen, ananas en rozijnen door het geheel.

Maak op smaak met wat sambal.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *