Ovenschotel met andijvie, kip en aardappeltjes

Ovenschotel met andijvie, kip en aardappeltjesVan huis uit ken ik de andijviestamppot met spekjes. Hartstikke lekker maar ik wilde wel eens wat anders maken dan de gebruikelijke stamppot. Aangezien wij hier in huis fan zijn van ovenschotels had ik besloten om de andijvie te verwerken in een ovenschotel. Ik heb de andijvie gecombineerd met kip, spekreepjes en krieltjes en dat heeft goed uitgepakt. Voor ik het wist was de schotel leeg.

Deze ovenschotel met andijvie, kip en aardappeltjes staat in ongeveer 40 minuten op tafel.

Waar combineren jullie andijvie allemaal mee?

Recept is voor 4 personen
Tijd: 20 minuten + 20 oventijd

Ingrediënten:
400 gram gesneden andijvie
600 gram voorgekookte krieltjes
1 ui
100 gram spekreepjes
provençaalse kruiden
100 milliliter kookroom
50 gram geraspte kaas
2 eetlepel olie
paprikapoeder
peper & zout

 Bereidingswijze:
 Pel en snipper de ui.

Snijd de kipfilet in stukjes, voeg deze samen met de spekreepjes in een kom en bestrooi het geheel flink met provençaalse kruiden en wat peper & zout.

Verhit 1 el olie in een pan en bak de krieltjes samen met wat paprikapoeder zo’n 10 minuten.

Fruit in een ander pan de ui in wat olie en bak hierna de kipfilet en spekreepjes mee.

Voeg na 10 minuten de krieltjes bij de kipfilet en spekreepjes en bak dan de andijvie nog even kort aan in de pan waar de krieltjes in hebben gezeten.

Schep de andijvie door het mengsel van de krieltjes, kipfilet en spekjes.
2014-12-28 15.15.48
Schep alles in een ovenschaal.

Meng de room met de geraspte kaas en giet dit mengsel over het gerecht. Strooi eventueel nog wat geraspte kaas over het geheel.
Ovenschotel met andijvie, kip en aardappeltjes

Zet de andijvieschotel voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *