Kipsalon

Kipsalon

Jullie kennen de kapsalon vast wel. Een berg friet bedekt met shoarma en daarover heen wat kaas. Dit wordt dan even onder de grill gezet zodat de kaas smelt. Nog wat knoflooksaus  en sla erover heen en klaar ben je. Niet erg gezond, als je het mij vraagt vandaar dat ik de vandaag de kipsalon bij jullie introduceer. En ja, je leest het goed, geen kapsalon, maar een kipsalon.

De kipsalon is een gezonde variant op de kapsalon. Geen shoarmavlees maar kipfilet en geen patat erbij maar aardappeltjes. Superlekker en eenvoudig klaar te maken. Deze kipsalon is niet alleen voor in het weekend. Doordat deze kipsalon best wel gezond is kun je hem prima een keer doordeweeks maken.

Met deze kipsalon kun je eigenlijk behoorlijk variëren. Je kunt zelf bepalen wat voor soort aardappeltjes en groenten je er allemaal in wilt. Ook kun je uiteraard zelf de hoeveelheden aanpassen.

Recept is voor 4 personen
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten:
400 gram kipfilet
zakje aardappeltjes (ik heb krieltjes gebruikt)
1 witte ui
1 teen knoflook
½ krop ijsbergsla
1 rode paprika
2 tomaten
½ komkommer
2 eetlepels shoarmakruiden
1 tl cayennepeper
2 tl paprikapoeder
geraspte kaas
knoflooksaus

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180ºC.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de rode paprika in grove stukken.

Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi deze met de shoarmakruiden.

Verhit in een koekenpan een beetje olie en bak hierin de krieltjes 10 minuten met de paprikapoeder en cayennepeper. Schep de krieltjes uit de pan op een bord en zet deze even opzij.

Verhit in dezelfde pan nog een beetje olie en bak de kip 5 minuten. Voeg de ui, paprika en knoflook toe en bak dit alles nog een paar minuten.

Vet een ovenschaal in, leg wat sla op de bodem en schep de krieltjes hierin. Verdeel hierna de kipstukjes met groenten over de krieltjes. Verdeel wat geraspte kaas over de krieltjes en de kipfilet en zet de ovenschaal voor ongeveer 10 minuten in de oven.

Snijd de ijsbergsla, tomaat en komkommer in stukjes.

Als de kaas in de ovenschaal gesmolten is kan de ovenschotel uit de oven. Verdeel de ijsbergsla, tomaat en komkommer over het gerecht en maak het geheel af met wat knoflooksaus en eventueel nog wat geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *