Pasta met boerenkool en chorizo

Pasta met boerenkool en chorizoDe laatste dagen is het koud en als het koud is staat hier regelmatig boerenkool op tafel.  Het is een typische wintergroente en de boerenkoolstamppot met rookworst kennen we allemaal wel.Bij dit gerecht verwerk ik deze koolsoort niet in een stamppot maar in een pasta.

De boerenkool samen met de chorizo en de kaas is een heerlijke combinatie. Ik hoop dat het je smaakt!

Recept is voor 4 personen
Tijd: 20 minuten

Ingrediënten:
600 gram boerenkool
350 – 400 gram pasta (ik heb tagliatelle gebruikt)
1 chorizo worst (hier gebruik je 175 gram van)
250 gram champignons
1 witte ui
1 teen knoflook
1 rode paprika
Parmezaanse kaassnippers (geraspte kaas kan natuurlijk ook)
Olijfolie
peper & zout

Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de champignons en paprika in stukjes.

Verwijder het velletje van de chorizo en snijd deze in blokjes.

Verhit wat olie in een wok of hapjes pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de chorizo toe, zet het vuur laag en laat dit voor ongeveer 5 minuten gaan. Voeg de paprika en de champignons toe en laat nog een paar minuten gaan.

Voeg je de boerenkool toe. Laat dit smoren totdat de boerenkool zacht is. Meng de pasta door het boerenkoolmengsel en maak het af met wat kaassnippers.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *