Krieltjes met sperziebonen, paprika en kip

Krieltjes met sperziebonen, paprika en kipIk heb vandaag een lekker eenvoudig eenpansgerecht voor jullie:  krieltjes met sperziebonen, paprika en kip.

Dit gerecht is snel klaar te maken en ook nog eens erg lekker. Binnen een half uurtje heb je deze krieltjes met sperziebonen, paprika en kip op tafel staan.

Recept is voor 4 personen
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten:
500 gram krieltjes
600 gram sperziebonen
rode paprika
2 friszoete appels
300 gram kipfilet
paprikapoeder
2 tl chilipoeder
peper & zout
olijfolie

Bereidingswijze:
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook deze in ruim kokend water in ongeveer 7 minuten beetgaar.

Verhit wat olie in een wok of hapjespan, bestrooi de krieltjes royaal met paprikapoeder en bak ze even kort aan. Zet het vuur laag en laat de krieltjes zachtjes garen.

Was en snijd de paprika in stukjes.

Snijd de kip in stukjes en kruid deze met peper & zout. Verhit wat olie in een pan voeg de kip toe en meng 2 theelepels chilipoeder door de kip. Als de kip bijna gaar is voeg je de paprika toe en bak je het geheel totdat de kip gaar is.

Als de kipfilet en sperziebonen gaar zijn, meng je deze met de krieltjes.

Schil de appels en snijd deze in partjes en voeg deze toe aan de rest van de ingrediënten. Schep alles goed door elkaar zodat de appeltjes warm worden.

Breng het geheel eventueel nog verder op smaak met peper & zout en wat chilipoeder.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *