Ovenschotel met sperziebonen en gehakt

Sperziebonen, daar kunnen mijn kinderen geen genoeg van krijgen šŸ™‚ Wekelijks staan deze groene boontjesĀ dan ook op tafel bij ons. Liefst koop ik de sperziebonen vers maar uit een potje of de vriezer kan ook prima. Vandaag heb ik deze ovenschotel met sperziebonen en gehakt gemaakt. Samen met wat paprika, champignons een uitje en aardappelschijfjes is dit een heerlijke maaltijd geworden. Ā Deze ovenschotel met sperziebonenĀ en gehaktĀ kun je Ā in de ochtend al klaar maken en in de avond zo in de oven schuiven.

Recept is voorĀ 4 personen
Tijd: 20 minuten +Ā 20 minuten oventijd

Ingrediƫnten:
750 gram sperziebonen
5 grote aardappelen (of een pakje verse aardappelschijfjes)
300 gram rundergehakt
125 gram champignons
1 rode paprika
1 witte ui
1 teen knoflook
handje geraspte kaas
gehaktkruiden
peper & zout
beetje olie

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en kook deze 10 minuten in een watĀ water met wat zout.Ā Dop de sperziebonen, snijd deze door de midden en kook deze in ruim water met wat zout beet gaar.

Verwarm de oven op 180 graden.

Ondertussen pel en snipper je de ui en de knoflook. Snijd je de champignons in plakjes en de paprika in grove stukken.

Rul het gehakt in een pan en kruid het lekker met wat gehaktkruiden. Voeg de ui en knoflook toe. Bak dit even aan totdat het gehakt gaar is. Voeg als laatste de champignons en paprika toe en bak het geheel nog even.

Als de aardappelen klaar zijn, laat je ze even afkoelen en snijd ze hierna in plakjes. Niet te dik, maar ook niet te dun…

Giet de sperziebonen af en meng deze met het gehaktmengsel.

Vet een ovenschaal in. Schep hier het sperziebonen-gehaktmengsel in. Dek het geheel af met de aardappelschijfjes en strooi er wat geraspte kaas overheen.

Zet de oven voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *