Rode kool met appel

rode kool met appel

Zelf had ik nog nooit verse rode kool gegeten, alleen maar uit een glazen pot of vanuit een pak uit de vriezer. Toen ik laatst een rode kool bij een stalletje aan de weg vond, heb ik deze meegenomen en heb ik er iets lekkers van gemaakt. Nou ik kan je vertellen dat deze rode kool hier vaker op tafel komt en dat het echt veel lekkerder is dan vanuit een pot of een pak uit de vriezer. Ik laat de rode kool lekker lang op een laag vuur stoven. Hierdoor wordt de rode kool lekker zacht.

Recept is voor 4 personen
Tijd: 15 minuten + 1 uur stooftijd

Ingrediënten:
1 rode kool (500-800 gram)
1 witte ui
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1½ eetlepel appelstroop
½ eetlepel kaneelpoeder
1 theelepel kruidnagelpoeder
2 flinke appels
50 gram rozijnen
250 ml water
olijfolie

Bereidingswijze:
Haal de buitenste bladeren van de rode kool af. Snijd de kool vervolgens in vier stukken en snijd de harde kern weg en snijd de rest dunne reepjes. Was de rode kool.

Pel en snipper de ui. Schil de appels en snijd deze in blokjes. Verhit wat olijfolie en bak de ui glazig. Voeg de appel en het kaneel toe en laat een paar minuutjes gaan. Schep de rode kool in de pan en meng het geheel met de bruine suiker, appelstroop, rozijnen en kruidnagelpoeder. Schenk het water over de rode kool en brengt het aan de kook. Deksel op de pan en stoof de rode kool zachtjes gaar. Schep het geheel regelmatig om en controleer dan of er nog genoeg water in de pan zit.

Voor het lekkerste resultaat laat je de rode kool zo’n uur stoven. Is de kool dan nog niet lekker zacht, dan laat je het nog even gaan.

Lekker met aardappelen en runderlapjes.

Eet smakelijk!

Tip: je kunt de rode kool ook invriezen mocht je nog wat over hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *