Boerenkool spruitjes

image-2016-01-16 (2)
Flower Sprouts of Brusselkale worden deze groen-paarse minikooltjes ook wel genoemd. De kooltjes zijn een kruising tussen boerenkool en spruitjes. Ze zijn knapperig, zoet, fris en smaken een klein beetje koolachtig.
Ik heb deze groenten voor het eerst gegeten tijdens een etentje bij vrienden. De boerenkool spruitjes werden hier als bijgerecht met wat zout geserveerd. Toen ik van de week de boodschappen deed en de kooltjes tegen kwam besloot ik ze mee te nemen en ze met gebakken champignons en spekjes te maken.

Ook benieuwd naar deze boerenkool spruitjes? Bij de Albert Heijn kun je ze zeker vinden.

Recept is voor 2 personen of als bijgerecht voor 6 personen
Tijd: 30 minuten 

Ingrediënten:
1 zakje Flower Sprouts
250 gram champignons
75 gram spekjes
olijfolie
peper & zout

Bereidingswijze:
Kook de boerenkool spruitjes in ruim water in 15 minuten gaar. Voor beetgaar hou je 8 minuten aan.

Borstel de champignons schoon en snijd deze in grove stukken.

Verhit wat olie in een pan en bak de spekjes even kort aan. Voeg de champignons toe en roerbak dit voor 3 minuten.

Als de boerenkool spruitjes gaar zijn, giet je het water af en schep je het champignon-spekjes mengsel er door. Breng het geheel eventueel nog op smaak met wat zout & peper.

Lekker als bijgerecht, maar ook als hoofdgerecht met gekookte aardappelen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *