Spitskoolstamppot

image-2016-01-02 (1)
Zoals jullie waarschijnlijk wel hebben gemerkt is het stil geweest op mijn kookblog. Reden hiervoor waren rugklachten en hiermee was het zitten achter een computer nou niet ideaal te noemen. Helemaal over zijn de klachten nog niet, maar hiermee zal ik jullie verder niet lastig vallen. Ik vind het leuk om mijn recepten te delen en word blij van het feit dat mijn kookblog toch nog heel veel is bezocht. Twee redenen om dus weer lekker bezig te zijn met Mariëlle Kookt! Ik hoop dat ik jullie weer kan inspireren om zelf de keuken in te gaan.

Vandaag heb ik een lekkere stamppot op het menu voor jullie. Wij aten vroeger de spitskool thuis voorgesneden vanuit een zakje met wat kerriepoeder en ketjap erdoor. Best lekker, maar eigenlijk kun je veel meer met spitskool doen. Zo heb ik een tijdje geleden al eens deze lekkere wokschotel van spitskool gemaakt. Ook een aanrader!

Ga jij de stamppot maken? Zo, ja dan zou ik het leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat.

Recept is voor 4  personen
Tijd: 35-45 minuten 

Ingrediënten:
1 spitskool (350-400 gram)
600 gram aardappelen
100 milliliter melk
1 rode paprika
1 ui
300 gram gehakt
1 teen knoflook
1 theelepel sambal
2 eetlepels kerrie
1 eetlepel komijnzaad
3 eetlepels ketjap manis
3 handjes rozijnen
olijfolie

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en kook ze met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.

Snijd ondertussen de spitskool in dunne repen en de paprika in grove stukken. Meng de spitskool en de paprika samen met de komijnzaad en de kerrie en zet dit weg.

Snipper de ui en de knoflook. Verhit wat olie in een wok of hapjespan en voeg de ui en de knoflook toe. Als de ui glazig ziet dan kan de gehakt erbij. Bak de gehakt rul.

Voeg het spitskoolmengsel en de rozijnen toe en laat het een paar minuten Roer als laatste de sambal erdoor en zet het vuur laag.

Giet de aardappelen af en stamp deze samen met de melk tot een smeuïge puree. Voeg het spitskoolmengsel en de ketjap toe en roer alles goed door elkaar.

Eet smakelijk!

Tip: Nog wat over? Bak de stamppot de volgende dag op voor de lunch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *