Zomerse pastasalade met rucola, ham en tomaat

image-2015-06-12Vandaag heb ik een lekkere en eenvoudige zomerse pastasalade voor jullie. Lekker bij de barbecue of gewoon als maaltijdsalade.

Recept is voor 2 personen of als bijgerecht voor 6 personen
Tijd: 20 minuten 

Ingrediënten:
250 gram pasta (ik heb drie-kleuren pasta gebruikt)
50 gram rucola
zwarte of groene olijven
100 gram rauwe ham
50 gram pijnboompitten
100 gram kerstomaatjes

Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 ½ eetlepel balsamico azijn
2 tenen knoflook
1 theelepel suiker

Bereidingswijze:
Kook de pasta in ruim water beetgaar en laat het hierna afkoelen.

Snijd de rucola fijn, de tomaatjes en de olijven in tweeën en de ham in stukjes. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

Maak de dressing van de olijfolie, balsamico azijn, suiker en pers de knoflook hier boven uit.

Meng alle ingrediënten met elkaar en besprenkel het geheel met de dressing. Maak de salade op smaak met peper & zout. Nog niet helemaal op smaak? Voeg dan wat extra olie met balsamico azijn en rucola toe.

image-2015-06-12 (1)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *