Gehaktballen van restaurant De Librije

image-2015-05-03 (1)
Deze gehaktballen zijn van restaurant De Librije zijn super. Sinds wij deze hier thuis hebben gegeten komen er geen andere ‘ballen’ meer op tafel 😉

Voordat het team van De Librije aan het werk gaat eet men altijd gezamelijk. De lekkere gehaktballen van Jonnie Boer worden dan regelmatig op tafel gezet. Iets wat je misschien niet zou verwachten, maar het recept van deze gehaktballen is eigenlijk heel simpel en dus voor iedereen te maken.

De gehaktballen blijven lekker sappig doordat ze langzaam worden gegaard.

Ook zo benieuwd naar de smaak van deze overheerlijke ‘ballen’? Ga dan snel de keuken in om ze te maken. Ik zou het leuk als je laat weten wat je van dit recept vind.

Recept is voor 4-6 gehaktballen
Tijd: 55 minuten bereiding + 30 minuten wacttijd

Ingrediënten:
400 gram gehakt
2 eetlepels ketjap
2 eetlepels grove mosterd
1 theelepel cayenne peper
80 gram paneermeel
2 kleine eieren
1 pot vleesfond (ik gebruik 350 milliliter runderbouillon)
3 eetlepels roomboter (of margarine)

Bereidingswijze:
Meng in een kom het gehakt met de ketjap, mosterd, cayenne peper, paneermeel en de eieren. Verdeel de gehakt in 4-6 porties en draai er ballen van

Dek de gehaktballen af en zet ze voor 30 minuten in de koelkast.

Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen rondom bruin. Schenk de bouillon erbij en zet de deksel schuin op de pan. Laat de gehaktballen in ongeveer 45 minuten op laag vuur gaar worden. Keer de gehaktballen zo nu en dan.

Tip:
schenk de jus van de gehaktballen lekker over gekookte aardappels

2 gedachten over “Gehaktballen van restaurant De Librije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *