Tortellini met groenten

2015-04-28 17.54.25Een lekker pastagerecht. Gevulde tortellini (gevulde deegrolletjes voor degenen die het niet weten) met champignons, ui, prei, paprika, knoflook, groene pesto en geraspte kaas.  Het is een basic en makkelijk klaar te maken gerecht en staat binnen een handomdraai op tafel.

Recept is voor 2 personen
Tijd: 20 minuten 

Ingrediënten:
1 pakje verse tortellini (ik heb ham als vulling gebruikt)
1 ui
2 tenen knoflook
250 gram champignons
1 rode paprika
1 kleine prei
2 eetlepels groene pesto
geraspte kaas, liefst Grana Padano
peper & zout
olijfolie

 

Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui en knoflook. Was de paprika en prei. Snijd de prei in ringen en de paprika in grove stukken. Boen de champignons schoon en snijd deze ook grof.

Zet een pan met ruim water op het vuur, breng deze aan de kook en voeg de tortellini toe en laat deze 4 minuten koken. Check wel even de kooktijd op het pakje, want sommige moeten langer 😉

Verhit ondertussen wat olie in een pan en wok de ui en de knoflook een paar minuten. Voeg daarna de rest van de groenten toe en wok alles nog even voor 5 minuten. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Giet de tortellini af en schep 2 eetlepels pesto door de tortellini.

Schep de tortellini door de groenten en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *