Taartje van zalm, garnalen en komkommer

2015-02-14 14.58.02Ik heb een lekker en eenvoudig gerechtje voor jullie. Een heerlijk taartje van zalm, garnaaltjes en komkommer. Een ideaal voorgerecht tijdens een feestelijk diner, maar ook lekker als lunch of lichte avondmaaltijd. Je kunt deze taartjes een paar uur van te voren al klaar maken en nog een ander pluspunt is dat dit gerechtje binnen 15 minuten klaar is.

Recept is voor 2 personen ( 2 taartjes)
Tijd:  15 minuten 

Ingrediënten:
50 gram gerookte zalm
50 gram Hollandse garnalen
¼ komkommer
30 gr rucola
1 teen knoflook
1 el citroensap
1 el crème fraîche
½ el Italiaanse kruiden
1 el olie
peper & zout

Bereidingswijze:
Snijd de zalm in snippers. Was de komkommer en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de rucola heel fijn.

Meng in een grote kom de olie, een uitgeperste teen knoflook, de crème fraîche, de citroensap en de Italiaanse kruiden goed door elkaar. Voeg de komkommer blokjes, zalmsnippers, Hollandse garnalen en de rucola bij dit mengsel en meng alles goed door elkaar. Breng het geheel op smaak met peper & zout.

Zet een kookring op een bordje. Heb je deze niet in huis, dan kun je ook een ring maken van een yoghurtbeker of een rond kopje gebruiken (wel even invetten met wat boter).

Schep het zalm-garnalenmengsel in de ring en druk dit even aan.  Haal voorzichtig de ring eraf en voila, klaar is je taartje.
Lekker met een geroosterd broodje met kruidenboter.  Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *