Preisoep

image-2015-03-18 (2)
Voor alles moet een eerste keer zijn vind ik. Dus ook voor een preisoep. Je hebt er niet veel voor nodig en de soep staat ook nog eens snel op tafel.

Recept is voor 2 personen
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten:
1 prei
1  kruimige aardappel
1 ui
1 teen knoflook
2 eetlepels kerrie
60 gram crème fraîche (ik gebruik de demi altijd)
1 groente bouillonblokje
olijfolie
peper & zout

Extra nodig:
staafmixer

Bereidingswijze:
Was de prei en snijd deze in ringen. Snijd ¼ van de preiringen over.
Pel en snipper de ui en de knoflook

Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.

Verwarm wat olie in een pan en voeg de aardappelblokjes toe. Laat dit 2 minuten zachtjes bakken. Voeg de knoflook, ui en preiringen toe samen met de kerrie en bak alles totdat de prei en ui glazig zien (ongeveer 10 minuten).
image-2015-03-18 (1)

Giet 1 liter water toe en het blokje groentebouillon. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 5 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer zodat alle prei gepureerd is.

Voeg de overgebleven preiringen en de crème fraîche aan de soep toe en laat de soep nog 10 minuten op laag vuur doorkoken.

Schenk de soep in de kommen. Garneer eventueel nog met wat preiringetjes en eet smakelijk!


Tip:
 voeg wat hamreepjes toe aan de soep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *