Zelfgemaakte eierkoeken

image-2015-03-22 (3)
Eierkoeken, wie kent ze niet. Een aantal jaar geleden waren de eierkoeken een hype. Hier maak ik ze nog regelmatig samen met de kinderen. De ingrediënten heb je meestal wel in huis en bovendien zijn de eierkoeken ook heel eenvoudig klaar te maken. Heerlijk als tussendoortje!

Recept is voor ongeveer 6 koeken
Tijd:  10 minuten + 10 minuten oventijdIngrediënten:
2 eieren
100 gram bloem
80 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel kaneel
½ theelepel bakpoeder
1 eetlepel citroensap
snuf zoutBereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Klop de eieren samen het citroensap, kaneel, de basterd- en vanille suiker tot een dik mengsel.

Spatel bloem, bakpoeder en een snufje zout door de eiermassa. Niet te lang spatelen want dan gaat de lucht uit het beslag en dat is niet de bedoeling.
image-2015-03-22 (1)

Bekleed  een bakplaat met bakpapier. Schep met een eetlepel (met een kop erop) 6 hoopjes beslag op de bakplaat. Houdt wel genoeg ruimte tussen de hoopjes, want ze kunnen wat uitlopen.
image-2015-03-22 (2)

Bak de eierkoeken in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Laat ze niet te lang bakken want dan worden ze hard en droog.

Eet smakelijk!

Tip:
Bewaar de eierkoeken in een luchtdichte trommel of in een zak, dan blijven ze lekker vers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *