Regenboogwortels

image-2015-03-06 (1)Leuk zijn ze hè, deze fris gekleurde regenboogwortels. Behalve dat ze er leuk uit zien, zijn ze ook nog eens heel erg lekker en supergezond.

De oerwortels, zoals ze ook wel genoemd worden werden heel vroeger al gegeten. Een aantal jaar geleden hebben telers deze wortels opnieuw geïntroduceerd. De gele en de witte wortels hebben een iets mindere zoete smaak en hebben minder vezels dan de oranje. De paarse wortels zitten vol met smaak en is zelfs nog zoeter dan de oranje.

Serveer de gekleurde wortels als bijgerecht of als hoofdgerecht met gekookte aardappels of met aardappelkoekjes.

Recept is voor 4 personen (als hoofdgerecht)
Tijd: 10 minuten + 30-40 minuten oventijd

Ingrediënten:
750-1000 gram gekleurde wortelen (wortelmix)
verse takjes rozemarijn
(zee)zout
2 eetlepels honing
olijfolie

Extra nodig:
bakpapier

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in dunne repen. Als je ze liever heel laat kan dat natuurlijk ook, ze moeten dan alleen wel wat langer worden geroosterd.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier de wortels op.

Besprenkel de wortels met wat olijfolie en bestrooi ze met zeezout. Verdeel wat rozemarijn tussen de wortels. Druppel de honing over de wortelen.

Rooster de wortels in ongeveer 40 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Regenboogwortels

  1. Vanavond gegeten. Ik heb er nog een extra lepel honing over gedaan en ze waren heerlijk! Bedankt maar weer voor dit heerlijke recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *