Kipschotel met aubergine, courgette en champignons

image-2015-03-03 (10)
Een lekkere kip ovenschotel met aubergine, courgette en champignons die bij ons regelmatig op tafel staat. Het kost  wel wat tijd voordat dit gerecht uiteindelijk op tafel staat, maar het is zeker de moeite waard.
Recept is voor 4 personen
Tijd: 30 minuten + 40 minuten oventijd

Ingrediënten:
4 enkele kipfilets van 100 gram
1 aubergine
1 courgette
200 gram champignons
1 ui
100 gram geraspte oude kaas
100 gram geitenkaas
3 eetlepels Italiaanse kruiden
1 ei
klontje boter voor het invetten van de ovenschaal
peper & zout

Bereidingswijze:
Klop het ei los in een diep bord. Meng de geraspte kaas met 1 eetlepel Italiaanse kruiden in een apart diep bord. Wentel de kipfilets eerst door de ei en dan door de geraspte kaas. Leg de kipfilets op een bord, dek het af en zet dit even weg in de koelkast.
image-2015-03-03 (5)
image-2015-03-03 (3)

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maak de aubergine, courgette en champignons schoon en snijd deze in plakjes. Verhit wat olie in een pan en grill de aubergines even totdat ze bruin zien. Leg de plakjes op een bord.

Verhit wat olie in een ander pan en roerbak de courgette plakjes even. Leg de plakjes op de aubergine. Verhit wat olie in de pan en bak de champignons kort.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit wat olie in een diepe pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg hier het blikje tomatenpuree en gepelde tomaten bij en 2 eetlepels Italiaanse kruiden.
image-2015-03-03 (6)

Vet een ovenschaal in met een klontje boter. Schenk het tomatenmengsel op de bodem. Leg de kipfilets op het mengsel.
image-2015-03-03 (7)

Leg de courgette plakjes dakpansgewijs op de kipfilets. Leg de schijfjes champignons op de courgette. Vervolgens leg je de aubergine plakjes dakpansgewijs op de champignons.

Verkruimel de geitenkaas boven de aubergineplakjes. Probeer ook wat geitenkaas stukjes onder de plakjes te verkruimelen.
image-2015-03-03 (9)

Zet de ovenschotel voor ongeveer 40 minuten in de oven. Lekker met een stokbrood en een groene salade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *