Ei muffins

image-2015-03-25 (10)Lekker en leuk, deze hartige ei muffins. Ze zijn gezond en ook nog eens heel eenvoudig om te maken. Je kunt ze serveren tijdens het ontbijt of de lunch. Je kunt deze ei muffins overigens maken met de ingrediënten die jij lekker vindt.

Recept is voor 6 muffins
Tijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten:
3 eieren
¼ rode paprika
1 lente ui
paar blaadjes basilicum
paar champignons
hamreepjes
40 gram geraspte kaas
20 milliliter (koffie)melk
peper & zout
olijfolieimage-2015-03-25 (6)

Extra nodig:
muffin vorm

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de champignons, basilicum en paprika in kleine stukjes, de lente ui in ringetjes.

Meng in een kom de stukjes champignons, paprika, lente ui en de hamreepjes.
image-2015-03-25 (7)

Vet een muffinvorm in met wat olijfolie. Schep nu de vormpjes voor ¾ vol met het mengsel van champignons, basilicum, ui, paprika en ham.
image-2015-03-25 (8)

Klop de eieren los in een kom en voeg hier de koffiemelk en de geraspte kaas bij en wat peper & zout. Schenk dit over het groentemengsel heen.
image-2015-03-25 (9)

Zet de muffinvorm voor ongeveer 20-30 minuten in de oven.

Tip: Maak deze ei muffins eens in een mini muffinvorm en serveer ze als hapje tijdens een feestje

2 gedachten over “Ei muffins

    • Koud smaken ze ook goed. Mijn kinderen eten ze liever koud dan warm ;). Ik weet niet of er een magnetron op het werk is, maar daar zou je ze ook even kort in op kunnen warmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *