Champignonsoep

image-2015-03-24 (5)
Een lekker soepje gaat er altijd wel in!  Vandaag een heerlijke champignonsoep. Stokbroodje erbij en smullen maar.

Recept is voor ongeveer 6 kommen
Tijd: 30-40 minuten

Ingrediënten:
300 gram champignons
1 ui
1 teen knoflook
40 gram boter
40 gram bloem
1 bouillonblokje
15 gram peterselie
70 milliliter kookroom
olijfolie
peper
image-2015-03-24 (6)

Extra nodig:
staafmixer

Bereidingswijze:
Breng anderhalve liter water aan de kook en los het bouillonblokje hier in op.

Snipper ondertussen de ui en de knoflook. Snijd de champignons in plakjes.

Verhit wat olie in een pan en bak de ui en de knoflook even kort aan. Voeg hier de helft van de champignons aan toe en bak dit totdat de champignons bruin zien. Roer de gehakte peterselie erdoor breng op smaak met wat peper en zet dan het vuur uit.
image-2015-03-24 (2)

Houdt het champignons-mengsel even apart. Bak de overige champignons.

Ondertussen smelt je de boter in de soeppan en voeg hier met een garde beetje bij beetje de bloem aan toe en laat dit even kort gaar pruttelen.
image-2015-03-24 (7)

Schenk beetje bij beetje de bouillon hierbij. Doe dit met een garde zodat er geen klontjes ontstaan. Blijf roeren totdat er een gladde saus ontstaat wat uiteindelijk dunner wordt.
image-2015-03-24 (3)

Voeg het mengsel van de champignons, ui, knoflook en peterselie toe en roer alles goed door. Pureer alles en breng de soep hierna aan de kook. Laat de soep 10 minuten doorkoken en voeg dan de kookroom en de overige champignons toe en laat de soep nog even doorkoken.

Tip: voeg eens wat hamreepjes aan de champignonsoep toe.

Een gedachte over “Champignonsoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *