Aardpeer uit de oven

image-2015-03-17 (4)Aardperen, een vergeten groente. Ik had er weleens van gehoord, maar ik had ze nog nooit gezien. Totdat ik vorige week een zakje tegen kwam. Ik besloot het zakje mee te nemen en eens te kijken op internet wat je er allemaal mee kunt doen. Ik kwam verschillende recepten tegen, maar het recept van Jamie Oliver sprak mij het meeste aan. Eenvoudig en ook (zo bleek later toen het gerecht klaar was 😉 ) erg lekker! Ik heb het recept hier en daar wel wat aangepast. Zo heb ik minder crème fraîche gebruikt en heb oregano gebruikt in plaats van tijm.

Recept is voor 3-4 personen
Tijd: 15 minuten + 40 minuten oventijd

Ingrediënten:
600 gram aardperen
1 bruine boterham
½ citroen
2 tenen knoflook
70 gram crème fraîche
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
3 eetlepels oregano
peper & zout
olijfolie
image-2015-03-17

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rooster de boterham in een broodrooster en kruimel de boterham hierna boven een kom. Voeg hierbij de geraspte kaas en 2 eetlepels oregano.
image-2015-03-17 (2)

Schil de aardperen met een dunschiller en snijd deze in reepjes.
image-2015-03-17 (1)

Pers de  ½ citroen uit.

Vet een ovenschaal in met wat olie. Leg hier de reepjes aardpeer in en schep het geheel om met de citroensap, crème fraîche, een eetlepel oregano en wat peper & zout. Pers 2 tenen knoflook boven het geheel uit.
image-2015-03-17 (3)

Verdeel de broodkruimels over de aardperen.
image-2015-03-17 (5)

Zet de ovenschaal voor ongeveer 40 minuten in de oven. Lekker met een salade.


Bron: 
Jamie Oliver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *