Zuurkoolschotel uit de oven

image-2015-02-28 (13)
Ik heb vandaag een lekkere Hollandse maaltijd voor jullie. Een zuurkoolschotel met ananas, rozijnen, gehakt en spekjes. Makkelijk te maken en zo klaar!

Recept is voor 4 personen
Tijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten:
400 gram zuurkool
1 rookworst
250 gram rundergehakt
200 gram spekblokjes
100 gram rozijnen
1 grote ui
1 teen knoflook
klein blikje ananasstukjes
150 gram paneermeel
peper & zout
klontje boter (voor het invetten van een ovenschaal)

Voor de aardappelpuree
750 gram aardappels
250 ml melk
nootmuskaat
peper & zout

Bereidingswijze:
Schil de aardappels en kook deze in ongeveer 20 minuten gaar. Laat de zuurkool uitlekken.

Pel de ui en snijd deze in ringen en pel en snijd de teen knoflook in kleine stukjes.

Rul het gehakt een paar minuten en voeg hier de uiringen, knoflook en spekjes aan toe.

Meng de zuurkool met de rozijnen, ananasstukjes en het gehaktmengsel.

Vet een ovenschaal in en schep het zuurkool-gehaktmengsel in een ovenschaal. Snijd de rookworst in plakjes en bedek het zuurkoolmengsel hiermee.

Giet de aardappels af en stamp de aardappels tot puree. Roer de melk door de puree. Breng op smaak met nootmuskaat en peper & zout. Schep de aardappelpuree bovenop de plakjes rookworst.

Bestrooi het geheel met paneermeel en zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

TipJe kunt in plaats van paneermeel ook geraspte kaas gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *