Suikervrije kruidkoek met rozijnen

image-2015-02-28 (19)
Ik heb de laatste tijd heel wat pogingen gedaan om een lekkere, eenvoudige en suikervrije kruidkoek te maken en ik denk dat ik nu de juiste hoeveelheden en combinaties heb gevonden. De koek is echt heerlijk!! Ik zou jullie graag een plakje laten proeven, maar ik denk dat ik het recept gewoon met jullie deel, zodat jullie de kruidkoek zelf kunnen gaan maken.

Recept is voor 1 koek
Tijd: 10 minuten + 1 uur en 10 minuten oventijd

Ingrediënten:
300 gram volkoren meel
1 ½ theelepel bakpoeder
2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
1 ½ eetlepel kaneel
165 gram rozijnen
1 sinaasappel
300 ml yoghurt
50 ml zonnebloemolie
100 ml melk
klontje boter

Extra nodig:
cakevorm van ongeveer 23 cm

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 165 graden.

Vet de ovenschaal in met een klontje boter en bedek deze met een velletje bakpapier. Laat het bakpapier over de rand hangen. Vet het bakpapier ook eventueel in.

Meng het meel, de bakpoeder, kaneel en de koek- en speculaaskruiden in een kom. Boen de sinaasappel schoon en rasp de buitenkant van de schil boven het meelmengsel.

Meng in een aparte kom de yoghurt, melk en olie. Voeg dit mengsel bij de meel en roer  het geheel goed door.

Schep als laatste de rozijnen er goed door en zet de vorm ongeveer 1 uur en 10 minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *