Stoofpotje met kip

image-2015-02-28 (11)

Recept is voor 4 personen
Tijd:  10 minuten + 20 minuten kooktijd

Ingrediënten:
500 gram kipfilet
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 courgette
1 groene paprika
1 rode paprika
1 ½ theelepel rozemarijn
1 eetlepel italiaanse kruiden
140 gram tomatenpuree
1 eetlepel bloem
1 eetlepel worchester saus
½ theelepel suiker
1 runderbouillonblokje
300 ml water
olie

Extra nodig:
pan met dikke bodem

Bereidingswijze:
Vul een pan met het water en breng dit aan de kook en stop bij het koken het bouillon blokje hierbij.
Ondertussen kun je de knoflook pellen en snipperen.

Snijd de kipfilet en de ui in grove stukken en de paprika’s, courgette in blokjes.

Verhit wat olie in de pan met een dikke bodem en bak de ui en knoflook samen met de rozemarijn zacht in 2 minuten. Voeg de kipfilet erbij en bak dit ongeveer 3 minuten.even kort en voeg hier de kipfilet aan toe. Schep de bloem in de pan en schenk de warme bouillon erbij. Blijf nu even roeren totdat de bloem is opgelost.

Voeg de  tomatenpuree, worchestersauce, paprika’s en suiker toe en laat het geheel nu 10 minuten pruttelen. Na 10 minuten voeg je de courgetteblokjes toe en laat je het nogmaals 10 minuten gaan. Breng op smaak met peper & zout en eventueel nog wat italiaanse kruiden. Serveer het stoofpotje met rijst of aardapelen en eet smakelijk!

Tip:
Wat extra groenten in het stoofpotje?  Voeg bijvoorbeeld  100 gram champignons ( in vieren gesneden) toe samen met de courgetteblokjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *