Quiche met andijvie, spekjes en nootjes

image-2015-02-24 (2)Eigenlijk kun je heel veel kanten op met het maken van een quiche. Je kunt er allerlei lekkers in doen. Hier thuis vinden wij deze quiche met andijvie, spekjes en cashewnoten erg lekker. Omdat je eindeloos kan variëren en een quiche eenvoudig klaar te maken is, zul je nog wel vaker een heerlijke quiche voorbij zien komen.
Recept is voor 4 personen
Tijd:  20 minuten + 30 minuten oventijd

Ingrediënten:
400 gram andijvie (gesneden)
1 ui
4 plakjes bladerdeeg
3 eieren
125 gerookte spekjes
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
100 gram geraspte kaas
75 gram cashewnoten
2 tenen knoflook
½ eetlepel paprikapoeder
olijfolie
peper &  zout
klontje boter (voor het invetten van de vorm)
image-2015-02-24Extra nodig:
ronde ovenschaal/quicheschaal

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Vet de ovenschaal in met een beetje boter en bekleed deze met de bladerdeeg plakjes. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.

Snipper de ui en de knoflook. Verhit wat olie in een koekenpan en bak ui en knoflook. Voeg de spekjes er bij bak dit voor 3 minuten. Meng de andijvie er door en laat de andijvie iets slinken.

Klop de eieren los in een kom en meng dit met de crème fraîche, 50 gram geraspte kaas, de cashewnoten, de paprikapoeder en het andijviemengsel. Breng het geheel op smaak met peper & zout.

Verdeel het mengsel over de bodem en strooi de rest van de geraspte kaas over de quiche. Zet de quiche voor ongeveer 30 minuten in de oven.

Tip: voeg in plaats van spekjes 200 gram in stukjes gesneden kipfilet toe.image-2015-02-24 (3)
Eet smakelijk!

2 gedachten over “Quiche met andijvie, spekjes en nootjes

  1. Ik heb de quiche gemaakt en smaakte prima, alleen wel vegetarisch gemaakt door de spekjes te vervangen met een italiaanse mix voor salade (met pistachenoten, pompoenpitten en amandelstukjes) van de Jumbo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *