Nasi Goreng, zoals bij de chinees

image-2015-03-06
Nasi, ik denk dat bijna iedereen het wel kent. Ik heb vandaag een lekker, eenvoudig en snel te bereiden nasi goreng voor jullie. Deze nasi is bijna hetzelfde zoals je die krijgt bij de chinees.

Recept is voor 4 personen
Tijd: 20 minuten

Ingrediënten:
300 gram rijst
350 gram achterham
2 eieren
1  ui
1 prei
3 eetlepels olie
½ eetlepel zout

Bereidingswijze:
Zet een pan met water en ½ eetlepel zout op het vuur. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Het lekkerste is als je de rijst s’ochtends of de dag ervoor al klaar maakt.

Snijd de prei, ham en ui in stukjes. Klop de eieren in een kom los met wat peper en zout.

Verwarm de olie in een grote pan en fruit hierin de ui glazig.
image-2015-02-28Voeg de stukjes prei bij de ui en bak dit nog voor 3 minuten. Schuif het ui-preimengsel aan de kant en giet het losgeklopte ei in de pan.
image-2015-02-28 (1)
Laat het ei een minuutje gaan en begin dan door het ei te roeren (scrambelen) zodat het kleine stukjes worden. Roer het ei in ongeveer 4 minuten gaar. Meng het ui-preimengsel door het ei.

Voeg als laatste de stukjes ham en bak de ham een minuutje mee.
image-2015-02-28 (2)
Voeg de rijst als laatste toe en meng alles goed door elkaar en bak het geheel nog een paar minuten. Breng het eventueel nog wat op smaak met een beetje sambal. Lekker met een stokje saté en wat kroepoek.

Eet smakelijk!

4 gedachten over “Nasi Goreng, zoals bij de chinees

  1. Mam, wanneer eten we weer die lekkere nasi? 🙂 Ook de taart met andijvie is een aanrader! Je hebt geen kcal bij je gerechten staan. Hou je hier wel rekening mee?

    • Hi Dorien, wat heerlijk als kinderen vragen om bepaalde gerechten. Ik tel niet zo zeer de kcal. Het meeste maak ik puur en dan zit je qua kcal al een stuk lager dan wanneer je pakjes en zakjes gebruikt. Als ik iets maak wat wat vetter is (en dat weet ik dan echt wel 😉 ) schep ik gewoon wat minder op. De nasi bevat bijvoorbeeld niet zoveel kcal, de andijvietaart wel iets meer want daar gaat kaas en crème fraiche in. Ik gebruik overigens wel vaak de light varianten. Misschien ook een tip voor je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *