Lekkere spruitjes uit de wok

2015-01-30 18.34.09Spruitjes, ze zijn heel erg gezond, maar de meeste mensen vinden ze niet lekker. Ik moet eerlijk bekennen dat het ook niet mijn favoriete groenten is.  Ik at ze wel, maar niet meer dan een paar keer in de winter. Door de spruitjes nu eens niet te koken maar te wokken met onder andere ui, champignons en rode paprika ben ik er achter gekomen dat ik ze stiekem toch wel lekker vind.

Recept is voor 2 à 3  personen
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten:
500 gram spruiten
1 ui
2 tenen knoflook
150 gram champignons
1 rode paprika
100 gram ontbijtspek
2 eetlepels kerrie
2 theelepels mosterd
peper & zout
olie

Bereidingswijze:
Snijd een klein stukje van de onderkant van de spruitjes en haal de buitenste blaadjes eraf. Kook ze in wat water beetgaar in ongeveer 6 minuten.

Snipper intussen de ui en knoflook. Snijd de paprika en champignons in grove stukken en de plakjes ontbijtspek in kleine stukjes.

Verhit wat olie in de wok (koekenpan) en fruit hier de ui en knoflook met 1 eetlepel kerrie. Voeg, als de kerrie begint te ruiken, de ontbijtspek, champignons en paprika toe. Bak dit even lekker aan en voeg dan de spruitjes toe. Wok dit alles nog 2 minuten en breng alles nog wat verder op smaak met 1 eetlepel kerrie, 2 theelepels mosterd en peper & zout.

Lekker met gekookte aardappels. Eet smakelijk!

2 gedachten over “Lekkere spruitjes uit de wok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *